Financieel adviseur – bedrijfsadvies voor ondernemers

U wilt advies over ondernemen? VanNoord Accountants en Belastingadviseurs zijn financieel adviseurs: over bedrijfsopvolging, overname, bedrijf kopen, fusie, rechtsvormen en holding.

Financieel adviseur

Onze accountants en belastingadviseurs vinden ondernemen leuk en zoeken steeds naar slimme mogelijkheden. Een advies van VanNoord Accountants en Belastingadviseurs maakt dat ondernemen een stuk zekerder wordt. U merkt dat aan de heldere en afgewogen adviezen over:

  • Bedrijfsopvolging
  • Overname en bedrijfswaarde
  • Fusie
  • Rechtsvorm
  • Subsidie
  • Financieringsadvies
  • Due Diligence
  • Bedrijfseconomisch advies

Bedrijf kopen of uw onderneming verkopen?

De emotionele waarde van een onderneming is meestal een heel andere dan de werkelijke waarde. De ruime ervaring bij onze adviseurs zorgt ervoor dat u de juiste waarde van een onderneming krijgt. Dat doen ze met behulp van verschillende waarderingsmethoden waaronder Discounted Cash Flow (DCF). De financieel adviseur voorkomt onaangename verrassingen door een onderneming volledig door te lichten met behulp van due diligence onderzoeken. Een degelijk bedrijfsadvies waardoor u zeker weet waar u aan toe bent als u een bedrijf wilt kopen.

Bedrijfswaarde

Daarnaast berekent de financieel adviseur ook de waarde van uw onderneming als u die wilt verkopen. Ook op andere momenten kan de waardebepaling belangrijk zijn. Zoals bij onverhoopt overlijden, een echtscheiding, als een nieuwe firmant wil toetreden, bij het inbrengen van de onderneming in een besloten vennootschap en dergelijke.

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsovername omdat u een familiebedrijf heeft? Er kan een moment komen dat bedrijfsopvolging ter sprake komt. De medewerkers van Van Noord zijn proactief en gaan daarom in een vroeg stadium met u daarover in discussie. De adviseur zet de mogelijkheden op een heldere wijze uiteen en adviseert u bij de besluitvorming. Bedrijfsopvolging moet een goed gevoel geven. Voor alle partijen. De betrokken ondernemers van Van Noord zorgen daarvoor.

Rechtsvorm

Past de rechtsvorm nog bij u en uw bedrijfsactiviteiten? Variërend van vennootschap onder firma, besloten vennootschap of eenmanszaak. Geldend voor een familiebedrijf al dan niet in het MKB. VanNoord Accountants en Belastingadviseurs geven advies voor bedrijven. Ook over juiste rechtsvormen.

Holding

Past een holding bij uw bedrijfsactiviteiten en wat levert het u aan voordelen op? “Eén bv is geen bv”, een holdingstructuur is vaak een betere oplossing. De verkoop van de werkmaatschappij is hierdoor belastingvrij en makkelijk te realiseren. Een holdingstructuur zorgt dat u het risico van uw onderneming spreidt. Een bedrijfsadvies van VanNoord Accountants en Belastingadviseurs kan veel waard zijn!

Contact

Neem eenvoudig contact met ons op via het formulier.

Ga naar de contactpagina