Crowdfunding en VanNoord

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gingen ondernemers voorheen vaak naar een bank om een kredietaanvraag in te dienen. Tegenwoordig lukt het steeds vaker om financieringen rond te krijgen door financieringen te “stapelen”.

In zo’n gestapelde financiering treft u bijvoorbeeld de volgende financieringsvormen aan:

  • Lening van familie
  • Financiering van een durfinvesteerder
  • Crowdfunding
  • Bancaire financiering

Hoe werkt crowdfunding?

Bij Crowdfunding kunnen particulieren direct investeren in uw project, zonder tussenkomst van een bank. U presenteert uw plan aan deze investeerders via de website van een crowdfunding platform. Het crowdfunding platform voorziet uw project van een “risicoclassificatie”. U doet uw plan uit de doeken samen met een prognose van de cijfers. U bepaalt zelf de looptijd en de rente van de financiering die u vraagt. Met deze presentatie moet u de investeerders overtuigen dat uw project een goede investering voor hen is. Een goed doordachte professionele presentatie is dus van essentieel belang om crowdfunding tot een succes te maken. VanNoord kan deze presentatie voor u verzorgen.

Heeft u vragen over crowdfunding? Wilt u de mogelijkheden bespreken over begeleiding van een traject? Neem contact op met uw adviseur bij VanNoord.

Contact

Neem eenvoudig contact met ons op via het formulier.

Ga naar de contactpagina